Moeder Susan gaf haar dochter op voor paardencoaching bij Marjorie Vlaar van de Beamtûke

Onze dochter kwam bij Iter Solutions omdat ze moeite had met grenzen aangeven en daardoor niet goed voor haarzelf opkwam. Na een intake gesprek bij ons thuis hebben wij een afspraak gemaakt met Marjorie en de paarden. Meteen bij de eerste sessie met de paarden merkte ik verschil wanneer ik haar ophaalde. Ze was vrolijk en blij. Marjorie liet haar voelen met de paarden hoe je grenzen aan kon geven en ook hoe je de grenzen van een ander hoort te respecteren. Onze dochter had ook moeite met concentratie en emoties van anderen, prikkels van buiten af. Hierdoor trok ze zich vaak terug in haar fantasiewereld en was ze vaak niet te bereiken. Dat gaf problemen op school en met zwemles. De leerkrachten kregen het niet voor elkaar om haar te benaderen en onze dochter kwam vaak gefrustreerd, boos en moe thuis terwijl ze op school heel rustig en lief was. Daardoor viel ze niet op en vroeg ze niet om de aandacht die ze nodig had.

Marjorie stelde voor om MNRI te proberen, met verschillende reflexoefeningen. Door middel van spelletjes deden wij bijna dagelijks een oefening. Binnen enkele weken zagen wij resultaat en zelfs de leerkracht viel het op dat onze dochter zich beter kon verwoorden en beter in haar vel zat. Voor het zwemmen waren er een aantal oefeningen, ook hierin was meteen resultaat. Na een maand deze oefeningen te hebben gedaan zei de juf vol verbazing dat ze diploma mocht zwemmen. Na 2,5 jaar van lessen mocht ze dan eindelijk afzwemmen. Dit was voor ons een grote mijlpaal. En voor onze dochter was het een enorme boost in haar zelfvertrouwen. Op school liep ze achter omdat ze de lesstof die ze aangereikt kreeg niet begreep en het nut van dat alles niet in zag. Ze kreeg faalangst en werd onzeker. Ze wilde het wel snappen maar op de een of andere manier kwam het niet binnen. Hier zijn we ook mee aan de slag gegaan met de reflexintegratie. Iedere dag een oefening en op een subtiele manier zien wij verbetering. Ze kan zich beter concentreren en begrijpt de lesstof beter. Dus meer zelfvertrouwen en ze krijgt meer plezier in het lezen en rekenen. Wij als ouders zien iedere dag verandering in ons kind en zijn ontzettend blij dat je met “simpele” oefeningen in korte tijd zoveel resultaat kan behalen.

In korte tijd heeft onze dochter de achterstand op school bijna in gehaald. Een achterstand kan zeer intens en belastend zijn voor een kind van 7. Marjorie heeft ons hierin enorm gesteund en aangemoedigd om de motivatie erin te houden. Omdat het via spel gaat blijft het leuk voor een kind om de oefeningen te doen. Het helpt mee dat je ook snel resultaat ziet. Toen Marjorie MNRI voorstelde waren wij in eerste instantie wat wantrouwig. Dachten we baat het niet, het schaadt ook niet. En hebben het maar geprobeerd. Als je ziet wat een verandering ons kind heeft gemaakt als een angstig meisje dat leefde in haar eigen wereld en zoals ze nu is, een levendig kind dat open staat voor alles om haar heen en vol zelfvertrouwen in het leven staat, zijn wij enorm dankbaar en blij met de MNRI en natuurlijk met Marjorie met haar paarden. Door haar enthousiasme en betrokkenheid voelden wij ons gesteund en serieus genomen.

Susan