Trainingen

NLP training voor kinderen

Wat we als ouder allemaal willen is dat onze kinderen opgroeien tot stabiele volwassenen die geloven in zichzelf en durven te vertrouwen op anderen. Als ouder willen we dat ze zelf beslissingen nemen en keuzes durven maken. En mocht dit verkeerd uitvallen dan willen we dat ze zo sterk zijn dat ze de tegenslag het hoofd kunnen bieden. Dit in een notedop is de rode draad die de Beamtûke voor alle NLP trainingen hanteert. Het feit dat ieder kind anders is en leeftijd een belangrijke rol speelt in de manier hoe je in het leven staat, nemen we zorgvuldig mee in de trainingen die we geven.

NLP trainer en coach van de Beamtûke, Tessa Fennema, leert kinderen naar zichzelf kijken. Wat vind je écht belangrijk? Waar word je blij van en waar ben je goed in? Wat is niet leuk en waar heb je een uitgesproken hekel aan? NLP training en coaching maakt je kind het middelpunt. Samen kijken we naar de talenten die we verder kunnen ontplooien en de onzekerheden die we op kunnen lossen. We helpen je bij het zoeken naar antwoorden op vragen waar je tegenaan loopt maar die je misschien zelf niet hardop durft te stellen.

Tessa Fennema is een volwaardig gecertificeerd NLP trainer en NLP coach. Daarnaast is Tessa logopediste bij Logopediepraktijk WilleWiis in Franeker.

NLP coaching

Tessa zorgt door het hanteren van verschillende NLP technieken dat je weer grip op je emoties krijgt. Hoe je in het leven staat, wordt immers grotendeels bepaald door de manier waarop gedachten en denkbeelden worden vertaald in emoties. Middels NLP worden de negatieve patronen geneutraliseerd en vervolgens vervangen door positieve patronen.

NLP bevat een serie aan strategieën die de sleutel zijn van een succesvol leven. Zo leert Tessa je met NLP om betere beslissingen te nemen, weer richting aan je leven geven en doelen realiseren. De opdrachten die je meekrijgt, zorgen dat je in het nu leeft, dat je je goed voelt, het verleden kunt loslaten en boven jezelf uitstijgt. Je bent weer in control met je leven.

Faalangst

Elk kind is wel eens bang om te falen. En dat is ook helemaal niet erg, want de angst om te falen, werkt juist motiverend. Pas als een kind ergens héél erg bang voor is of als de angst niet reëel is, dan spreken we van faalangst. Dit geldt ook voor kinderen die zichzelf blokkeren in plaats van motiveren. De Beamtûke biedt hulp bij het omgaan en reduceren van de faalangst bij kinderen.

Er bestaan verschillende vormen van faalangst. De meest bekende is die op schoolse taken. Daarnaast kennen we ook faalangst bij sociale taken (spreken voor grote groepen). De laatste vorm is faalangst voor motorische – of competitieve taken (meedoen aan een sportwedstrijd).

Er over praten, lijkt een opluchting maar uiteindelijk verslechtert het de situatie. Herbeleving zorgt dat de negatieve paden in stand worden gehouden terwijl je juist deze negatieve paden wil wijzigen in positieve paden. De Beamtûke verandert angst in zelfvertrouwen en kracht zodat je ontspannen en met plezier tot betere prestaties komt.

Over Tessa

Tessa heeft via de NLP Academie diverse opleidingen gevolgd. Zij doorliep met succes de opleiding van NLP practitioner, NLP Master, NLP & kids en de NLP trainers-training. Daarnaast volgde zij nog verschillende cursussen, waaronder: Faalangst, Wat dan nog?!, NLP-coach, Time Line Therapy en Provocative Change Works. Ze heeft een aantal keren gecoacht en getraind tijdens “De leukste zomerpractitioner van Nederland en België”.

Als NLP trainer wil Tessa mensen in beweging brengen en wel in die richting waar ze zelf naartoe willen. Haar missie: “Ik wil mensen laten inzien dat ze zelf kunnen kiezen welke overtuigingen, waarden, beelden, geluiden, gevoelens ze kunnen behouden of overboord kunnen gooien. Op die manier krijgen mensen de kracht om iets na te streven wat ze altijd al hadden willen doen!”.

Tessa vindt het dankbaar als trainer om iets voor de mensen te kunnen betekenen als het gaat om leren, ervaren, veranderen, doelen halen en geniet elke keer van de chemie tussen cursisten tijdens de trainingen. Ze is flexibel, nieuwsgierig en zelf reflecterend; dé ingrediënten van een gewaardeerd NLP-er.

Haar motto: “Maak korte metten met belemmerende overtuigingen en ga ervoor. Neem zelf het heft in handen en creëer je eigen kansen en mogelijkheden, maak plezier en doe de dingen die je graag zou willen doen.”.

Tessa biedt diverse trainingen aan die vaak een combinatie zijn tussen NLP en andere interessante onderwerpen waaronder ‘Oplossingsgericht werken’ en de ‘matrixmethode’. Interessant voor ouders is bijv. de workshop ‘Ouders oké met NLP!’.

In de agenda op de website zie je wanneer we welke training/ workshop hebben. Voor meer info over NLP klik je op onderstaande button.